Szakköri kalandozások István király korában

2013. szeptember 17., kedd  Panelbarokk Barokk vizuális képzőművész szakkörHírekKépgalériák  Nincs hozzászólás

Királyi viselet

István király és udvara „ruhatára” címmel nyílt kiállítás a Hiemer-ház Lovagtermében. A tárlaton a Fejér Megyei Művelődési Központ Barokk vizuális szakkörének munkáit láthatja a közönség.

A viseletek rajzokon láthatóak, a míves kiegészítők egy része viszont másolatban: tarsolylemezek, övpántok és más apró díszek, amelyeket eleink a ruhájukon hordtak.

A Kreatív Panel Barokk projekt keretében működő, Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma által vezetett szakkör tagjai bemutatót is tartottak a megnyitó népes közönségének.

A tárlatot megnyitó Róth Péter arról beszélt, hogy az emlékév magasztos, és főként szakrális képzőművészeti eseményei után most egy másfajta kiállítást láthat a város közönsége. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy az emlékév célja minden közösséget és korosztályt megszólítani annak érdekében, hogy mindenki a maga módján tegyen hozzá a város közös értékeihez.

A Nemes Nagy Ágnes kollégiumban működő Barokk vizuális szakkör igazi kihívásként tekintett a feladatra, hogy kiállítási anyagot készítsen a Szent István Emlékév alkalmából. Az egyébként a barokk korral foglalkozó csoport időben visszalépve kutatta elődeink ruhaviseleteit, ékszereit, kiegészítőit. A kiállítás fiatalos látásmóddal, a „ruhatár” bemutatásán keresztül enged bepillantást István király korába. A rendhagyó kiállításon a látogatók maguk is alkotókká válhatnak, ha kipróbálnak két, a szakkör által kedvelt tevékenységet.

A  kiállítás szeptember 29-ig látogatható,  hétfő kivételével naponta 14-18 óráig, a belépés ingyenes.

(Fotó: Deák Balázs)

Új hozzászólás

Ezeket a HTML kódokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>