Barokk pillanatok a Sziget utcai könyvtárban

2013. december 3., kedd  Panelbarokk Barokk vizuális képzőművész szakkör  Nincs hozzászólás

Barokk pillanatok a Sziget utcai könyvtárban

A Fejér Megyei Művelődési Központ Kreatív Panel Barokk projektjének keretében működő Barokk vizuális képzőművészeti szakkör mutatkozik be Székes­fe­hér­vá­ron, a Sziget utcai könyvtárban november 19-től december 7-ig.

A TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0046 pályázatban megvalósuló szakkör másfél éves munkája lassan a végéhez közeledik, készültek itt rajzok, tervek házakról, palotákról, ruhákról, mintaívek, anyagtervek-minták, papírszínházak, digitális fotók barokk kiegészítésekkel stb. – szinte felsorolni is nehéz a másfél év történéseit. A résztvevő diákok változatos technikákkal ismerkedhettek meg, ezeket alkalmazva hozták létre az alkotásaikat. A program során több kiállításon is bemutathatták tevékenységüket, így tavasszal a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, nyáron Győrben a Barokk esküvő programján, szeptemberben a Szent István Emlékév alkalmából a Hiemer-házban.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Sziget utcai Tagkönyvtárában november 19-én Sevella Zsuzsanna és Gonda Emma által vezetett szakkör tagjai a kiállítás kísérő programján Matus Szilvia, az Árpád Szakképző Iskola szakoktatója vezetésével barokk ruhát varrva öltöztettek fel egy babát, illetve november 22-én Sevella Zsuzsa az eddig munkákról, programokról, az alkotó folyamatokról készült fotók segítségével ismertette a szakkör tevékenységét az érdeklődőkkel.

2014 januárjában a szakkör „otthonában”, a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban lesz látható a kiállítási anyag.

Gonda Emma

Új hozzászólás

Ezeket a HTML kódokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>