A művészeti élmények „házhoz mennek”

2014. február 12., szerda  Panelbarokk Barocchi Amanti barokk zenei együttesBarokk vizuális képzőművész szakkörFilmkészítés, animációs filmkészítésHírekKépgalériák  Nincs hozzászólás

A barokk útja

A Fejér Megyei Művelődési Központ az NKA Közművelődés és Népművészet Kollégiuma támogatásával az idei évben is megyeszerte viszi a kulturális programokat. A közel 2 millió forintos támogatásból három programblokkban, hét helyszínen folynak a programok.

A Barokk útja című utazó kiállítás programsorozatán sokoldalú élményt kínálunk a megnyitóra érkezőknek. A kiállítás a Kreatív panel barokk program keretében működő Vizuális képzőművészeti szakkör anyagát mutatja be, a megnyitót színesítve egy-egy zenei produkcióval és az Animációs filmkészítő szakkör barokk témájú animációs kisfilmjének levetítésével. A program folytatásaként alkotóórát tartunk gyerekeknek és felnőtteknek, minden helyszínen a felkínált tevékenységekből választhatnak a résztvevők, koruknak és érdeklődésüknek megfelelően.

Így volt ez utunk első helyszínén, Zámolyon is. A tárlatot február 9-én a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Martin Orsolya, Kiss Nikoletta és Kiss Barnabás – fuvolatriója nyitotta meg. A rövid tárlatvezetés után a résztvevők aktív együttműködésére számítva kezdtük meg alkotóóránkat. Pillanatok alatt igazi örömteli kikapcsolódássá vált a műhelymunka, s észre sem vettük, már beesteledett.

Bízunk benne, hogy többekben felkeltettük az érdeklődést a vizuális tevékenységek iránt és hasznos időtöltésükké, esetleg hobbijukká választanak valamilyen alkotótevékenységet.

Sevella Zsuzsanna

Új hozzászólás

Ezeket a HTML kódokat használhatod: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>